Home/To the Main Page Search/Search E-Mail
Russian Version
JOINT INSTITUTE FOR NUCLEAR RESEARCH

SCIENTIFIC CONFERENCES, SYMPOSIUMS AND WORKSHOPS

Click to enlarge
International Symposium
"Periodic Table of D.I. Mendeleev. The new superheavy elements"
Dubna, January 20-21, 2009
Scientific Programme

JINR Conference Hall

January 20 (Tuesday)
OPENING
11:00 – 12:00 Chairman: acad. A.N. Sissakian – director of JINR
  1. Welcome addresses: B.V. Gromov – Governor of Moscow region, acad. O.M. Nefedov – Chairman of the Russian National Committee of Chemistry, acad. P.D. Sarkisov – President of the Mendeleev Russian Chemical Society, acad. B.F. Myasoedov – Head of the Chemical Department of the Russian Academy of Sciences, etc.
  2. D.I. Mendeleev. Scientific biography. The Periodic Table of the chemical elements 140 years later (prof. I.S. Dmitriev – Director of D.I. Mendeleev’s museum)
12:00 – 12:40 Superheavy elements in the Periodic Table
Yuri Oganessian (Russia)
- 40 min
12:40 – 13:20 The extension of the periodic system: Superheavy – Superneutronic
Walter Greiner (Germany)
download: [ ppt ] (36 381Kb)
- 40 min
13:20 - 15:30 Lunch
15:30 – 16:10 Superheavy elements by cold fusion
Sigurd Hofmann (Germany)
download: [ ppt ] (37 658Kb)
- 40 min
16:10 – 16:50 Synthesis of the heaviest elements at RIKEN
Kosuke Morita (Japan)
download: [ ppt ] (8 107Kb)
- 40 min
16:50 – 17:10 Coffee break
17:10 – 17:50 Mendeleev’s principle against Einstein’s relativity: news from the chemistry of superheavy elements
Heinz Gäggeler (Switzerland)
download: [ ppt ] (7 382Kb)
- 40 min
18:30 Reception

January 21 (Wednesday)
9:30 – 10:10 Theoretical description and predictions of the properties of SHE
Adam Sobiczewski (Poland)
download: [ ppt ] (550Kb)
- 40 min
10:10 – 10:40 Nuclear physics and heavy element research at LLNL
Mark Stoyer (USA)
download: [ ppt ] (14 745Kb)
- 30 min
10:40 – 11:10 The Super Separator Spectrometer, S3, within the SPIRAL2 project designed for Superheavy elements research
Christelle Stodel (France)
download: [ ppt ] (3 846Kb)
- 30 min
11:10 – 11:30 Coffee break
11:30 – 12:10 Nuclear chemistry of heavy elements at IMP
Zhi Qin (People’s Republic of China)
download: [ ppt ] (19 527Kb)
- 40 min
12:10 – 12:50 Theoretical predictions of chemical properties and experimental behaviour of the heaviest elements
Valeria Pershina (Germany)
download: [ pdf ] (1 201Kb)
- 40 min
12:50 – 13:20 Accurate relativistic pseudopotential model for SHEs: applications to the chemistry of eka-Hg and eka-Pb
Anatoly Titov (Russia)
- 30 min
13:20 - 15:00 Lunch
15:00 – 15:40 GSI nuclear chemistry studies of superheavies
Christoph Düllmann (Germany)
download: [ pdf ] (6 304Kb)
- 40 min
15:40 – 16:20 Nuclear structure and reaction studies near and at Z = 108 and N =162
Andreas Turler (Germany)
download: [ pdf ] (2 734Kb)
- 40 min
16:20 – 17:00 Automated radiochemistry efforts at LLNL
Roger Henderson (USA)
download: [ ppt ] (2 580Kb)
- 40 min
17:00 CLOSING
Postal address:
FLNR JINR, 141980 Dubna,
Moscow region, Russia

Phone: (7-49621) 62-159
Telefax: (7-49621) 28-933
Telex: 911621 DUBNA SU
E-mail: yuliam@jinr.ru